Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Açlış Töreni ve Değerli Sanatçımız Ahmet Yakupoğlu Anısına Düzenlenen Kariyer Günleri “23-25 Kasım 2016“

KÜTAHYA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU AÇLIŞ TÖRENİ VE DEĞERLİ SANATÇIMIZ AHMET YAKUPOĞLU ANISINA DÜZENLENEN KARİYER GÜNLERİ "23-25 KASIM 2016"

Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılında Germiyan yerleşkesinde kurularak, 3 öğretim üyesi ve 17 öğretim elemanı ile birlikte yaklaşık 1000 öğrenciye eğitim – öğretim vermektedir. Okul yaklaşık 2060 metrekare üzerine kurulu olup, 6 adet derslik ile birlikte 11 adet atölye ve laboratuvarla faaliyet vermektedir.

23 Kasım 2016 tarihinde Siyasi parti temsilcileri, Basın, Güzel Sanatlar Fakültesi, Teknik Bilimler MYO, Sosyal Bilimler MYO, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Şaphane MYO Müdür ve Müdür Yardımcıları ve öğrencilerin katılımıyla Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN tarafından okulun açılışı ve Prof. Dr. Oktay Aslanapa Okuma ve Çalışma Salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında KGSMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk EBEOĞLUGİL; Öğrenci sayısı itibari ile en küçük fakat verdiği eğitim itibari ile önemli bir okul olduğunu ifade ederek, hepimizin malumu sanatçı yetiştirmek ve sanat icra etmek yetenekle sınırlı bir olgudur. Yetenekleri ortaya çıkarıp ulus milli değerlerine katkı yapabilir hale getirmek çok önemli bir vazifedir.

Bizler sanatın farklı alanlarına da ileriki zamanlarda yönelmeyi ve kalite ile beraber nitelikli sanatçılar yetiştirmeyi de hedeflerimiz arasında yer vermeyi planlıyoruz şeklinde okulun kuruluş misyonunu belirterek, etkinliğe katılan ve okulumuzun kurulmasından bu güne kadar desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüze şükranlarını sundu.

Ahmet Yakupoğlu Anısına yapılan 23-25 Kasım KARİYER GÜNLERİ kapsamında, Mimar Sinan Üniverstesin'den katılan Öğr. Gör. Timur BİLİR ÇANAK ÇÖMLEK isimli "kazıma dekorlu seramik sergisi" açtı ve "Mimaride Çini Kullanımı" üzerine konferans verdi. Kütahya' nın değerli Çini Sanatçısı İsmail YİĞİT "Kütahya Çiniciliği" adlı konferansı sundu. KGSMYO'nun Değerli Hocası Ressam Okt.Tamer BİLGİÇ Resim Sergisi açtı ve "Renk ve Resim" isimli konferansını sundu. Kariyer Günleri son gün konferanslarında ise Osmangazi Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Kader REYHAN "Tarihi Yapılarda Koruma Yaklaşımları", Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşegül TÜREDİ ÖZEN "Bir Sanatçı Profili", Hacettepe Üniversitesinden Prof. DR. Candan DİZDAR TERWİEL "Seramik Diliyle Kültürel Paylaşımlar" isimli konferanslarını sundular.

Etkinlik Tarihleri 27 Kasım 2016, Pazar    |    Saat :19:16
Etkinlik Yeri KÜTAHYA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU
Etkinlik Türü Konferans
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
27 Kasım 2016, Pazar / 689 defa okundu.