Dün Kaşȋ-evânȋ, Bugün Çini Sempozyumuna Kütahya‘dan da Katılımla Gerçekleşti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları öğretim üyesi Sayın Prof.Dr. Sitare TURAN, Pendik Belediyesi ekibi ve Belediye Başkanları, Sayın Dr. Kenan IŞIK ve Sayın Taner ALAKUŞ Atölyesi çerçevesinde13-31 Ekim 2018 tarihleri arasında "DÜN KAŞȊ-EVÂNȊ, BUGÜN ÇİNİ" Sempozyumu birçok değerli panelist hocalarımızın ve çini sanatı sanatçılarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Öğr.Gör. Sezin KARA çini eseriyle katılım göstermiştir. Başta Kütahya Valimiz Sayın Ahmet NAYIR beyefendinin bizzat katılımları ile desteklediği sempozyuma, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Kamil SARAÇOĞLU’nun, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Remzi GÖREN’in, çiniciler odası başkanı ve birçok Kütahyalı sanatçının, sanat derneklerinin katılımları ile desteklediği etkinlik büyük beğeniyle izlenmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, Çarşamba