Mezuniyet Sınavı Başvuruları Hakkında

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda yapılacak olan Mezuniyet Sınavına girmek isteyen Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz en geç 26.06.2022 tarihi Pazar günü saat 00:00’a kadar Meslek Yüksekokulumuza dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

NOT: Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz sınav başvuru dilekçelerini elden teslim edebilecekleri gibi aşağıda belirtilen faks numaralarından faks çekebilir veya belirtilen eposta adresinden e-posta da gönderebileceklerdir. E-posta veya faks gönderen öğrencilerimizin e-posta ve fakslarının tarafımıza ulaşıp ulaşmadığına dair teyit almaları gerekmektedir.

Mezuniyet Sınavı başvurusu yapacak olan öğrencilerimizin tüm derslerinin sınav sonuçlarının açıklanması gerekmektedir.

Mezuniyet Sınavları 29.06.2022 tarihinde yapılacaktır.

Sınav Programı en geç 28.06.2022 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzun kurumsal web adresinden (kgsmyo.dpu.edu.tr) ve öğrenci bilgi sisteminden açıklanacaktır.

Mezuniyet Sınavları hakkından;

• Mezuniyet Sınavına girebilmeniz için Staj dersi hariç, devam şartı yerine getirilmiş en fazla 2 başarısız dersinizin kalmış olması gerekmektedir.
  • En fazla iki dersten mezuniyet sınavına girebilirsiniz.
  • Mezuniyet sınavına girmek istediğiniz ders/derslerin devam şartını yerine getirmeniz gerekmektedir.
  • DZ ile kaldığınız derslerden mezuniyet sınavına giremezsiniz.
  • Genel not ortalamanız 2.00 ve üzerinde ise sadece FF ve FD ile kaldığınız ders/derslerden mezuniyet sınavına girebilirsiniz.
  • Eğer genel not ortalamanız 2.00 ve altında ise ve FF/FD ile kaldığınız bir dersiniz varsa; bu dersi geçmeniz halinde genel not ortalamanız 2.00 ve üstüne çıkmıyorsa, FF/FD ile birlikte DD/DC harf notu ile geçtiğiniz derslerden birinden de mezuniyet sınavına girebilirsiniz.
  • Aynı şekilde bütün derslerinizi başardığınız halde genel not ortalamanız 2.00 ve altında ise genel not ortalamanızı 2.00 ve üstüne çıkaracak şekilde bir veya iki DD ve DC harf notu olan derslerinizden de mezuniyet sınavına girebilirsiniz.
  • Bütün dersleriniz başarmış ve genel not ortalamanız 2.00 ve üzerinde ise not ve ortalama yükseltmek amacıyla mezuniyet sınavına giremezsiniz.
  • Mezuniyet Sınavında alınan not o dersin başarı notu yerine geçmektedir.

İlgili Yönetmelik için (28. Madde) tıklayınız

Dilekçe Örneği için tıklayınız.

28 Haziran 2022, Salı / 430 defa okundu.