ESER KORUMA

ESER KORUMA PROGRAMI 

Eser Koruma ile ülkemizde “taşınabilir kültür varlıklarının konservasyonu” gibi önemli bir konunun eÄŸitiminde öncülük yapmaktadır. Bu amaçla eserlerimizi koruyabilecek, koruma kurallarını uygulayabilecek gerekli bilgiye sahip insan gücünü yetiÅŸtirmek amacıyla bu programın açılması planlanmaktadır.

Eser Koruma Programı’nın amacı, arkeolojik ve etnografik tüm; “Taşınabilir Kültür Varlıkları”nı bilimsel yöntemlerle inceleyip, eserlerin bozulmalarını tanıyan, bozulmalarına yol açan nedenleri saptayarak sorunu tanımlayacak, gerekli koruma ve onarım iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirebilecek meslek elemanları yetiÅŸtirmektir. Bu amaçla bütünleÅŸen eÄŸitim ilkesi ise mesleki uygulamalarında uluslararası koruma ve onarım ilkelerine baÄŸlı etkin ve önleyici koruma yöntemlerine baÅŸvuran, kendi alanıyla ilgili geliÅŸmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirler üretebilen ve çözümleyici bireyler olarak yetiÅŸmelerini saÄŸlamaktır.

Mezun olan öÄŸrencilerin Dikey GeçiÅŸ yapabilecekleri Lisans programları:

Eski Çini Onarımları

Geleneksel Türk El sanatları

Geleneksel Türk Sanatları

Ä°ç Mimarlık

Ä°ç Mimarlık ve Çevre tasarımı

Mimarlık

 

Ayrıca mezun öÄŸrenciler yukarıdaki programların dışında açık öÄŸretim fakültesi lisans programlarını da tamamlayarak lisans mezunu diplomasını alabilmektedir.

 

Mezun olan öÄŸrencilerin çalışma alanları:

Programdan baÅŸarıyla mezun olan öÄŸrenciler, Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı müze ve restorasyon laboratuvarlarında, Vakıflar Genel MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı ilgili birimlerde, özel müzelerde, arkeolojik kazılarda ve özel restorasyon projelerinde çalışabilirler.

 

Akademik kadro:

ÖÄŸr.Gör. Nazan ÜNAN

ÖÄŸr.Gör. Nil TÜRK ATALAN

 

DERSLER:

Programın ders bilgileri için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2022, Salı