Staj İşlemleri

Stajını tamamlayıp bitiren öğrenciler en geç 1 ay içerisinde  Staj Defterlerini Bölüm başkanına veya danışman hocasına  teslim etmeleri gerekmektedir.

 

  • Staj başvuru işlemleri OBS'den yapılacaktır. http://obs.dpu.edu.tr/

  • Tüm öğrenciler staj başvuruları için OBS'ye girip "Ders ve Dönem İşlemleri" / menüsü altında "Staj Başvurusu" bölümünde yer alan bilgileri eksiksiz olarak doldurup danışman hocasına  onaylatacaklardır. 

  • Danışman onayı olmadan yapılan stajlar geçersizdir.

  • Staj Başvurusu yaparken yazdığınız bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir.

  • Staş işlerinden alacağınız başvuru formunu işyerine ve danışnan hocanıza onaylatıp staj işlerine teslim etmeniz gerekmektedir.

  • Ayrıca staj yaptığınız günlere ait SGK prim ödemesi tarafımızdan yapılacağı için staja başlama ve bitiş tarihlerine lütfen dikkat ediniz. 

  • E Devlet üzerinden (Spas Müstahaklık ) belgesi çıkartılacak.

  • Staj yaptığınız günlerde sağlık raporu alacak olursanız, aldığınız raporu aynı gün içinde okulumuzun  kgsmyo.staj@dpu.edu.tr  adersine mail olarak bidire bilirsiniz veya telefon numarası ilede irtibata geçebilirsiniz. ( 0 -274-443 58 15)  . (Rapor bildirilmediği takdirde SGK tarafından cezai işlem uygulanmaktadır. Aldığınız raporu okulumuza bildirmediğiniz takdirde gelecek olan ceza tarafınıza rücû edilecektir)

  Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinden ÜCRETLİ STAJ yapanların, staj yapmış oldukları kurumlardan ücret aldıklarını belgelemeleri gerekmete olup, banka dekontu veya ücret aldığını gösterir bir belgeyi staj bitiminde aşağıda belirtilen 3 evrak ile birlikte mutlaka Yüksekokulumuz Staj İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

  1. Staj ücretlerine işsizlik fonu katkısı öğrenci ve işveren bilgi formu için tıklayınız.
  2. İş yeri staj sözleşmesi formu için tıklayınız.
  3. Staj yerlerinin dikkat etmesi gereken hususlar için tıklayınız.
  4. İşletmelere ödenecek tutar formu için tıklayınız.

 

Staj Takvimi İçin Tıklayınız

Staj Defteri için Tıklayınız

Staj Duyurusu için Tıklayınız

Staj Başvuru Formu İçin Tıklayınız

 Taahhütname için Tıklayınız

İSG VE STAJ DUYURUSU İÇİN Tıklayınız

İŞ KAZSI VE İŞ GÖREMEMEZLİKLE İLGİLİ DUYURU  için Tıklayınız

Staj Başvurusunun Görüntülü anlatımı için Tıklayınız

Genel Sağlık Sigortası Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız

Staj SGK İşe Giriş Bildirgesi İçin

Öğrencilerimizin Dikkatine...

Staja başlayacak olan öğrencilerimiz SGK İşe Giriş Bildirgesi evraklarını almak isteyenler, E-Devlet üzerinden kendileri alabilecektir. Bunun için E-Devlete giriş yaptıktan sonra arama butonuna "İşe Giriş Bildirgesi" yazıp çıkan ekranda "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" ne ve ardından "İşe giriş belgesi-Belge Oluştur"a tıkladıktan sonra ekranda oluşan belgeyi yazdırınız.Resimli anlatım için tıklayınız...

Staj işlemleriniz için 0274 443 58 15 numarasından veya kgsmyo.staj@dpu.edu.tr e-posta adresi üzerinden irtibata geçebilirsiniz.

İME- STAJ 

Son Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, Perşembe