‘Oyuncak Bebek’ Geleneksel El Sanatları Bölümü, Yapma Bebek Teknikleri ile Aksesuar Tasarımı ve Uygulama Dersleri Kapsamında Üretilmiş Öğrenci Sergisi.

‘OYUNCAK BEBEK’

Oyuncaklar çocukların gelişim süreçlerinde büyük bir öneme sahiptir. Çocuklar için oyuncak, oyun aracı olmanın yanı sıra onların ruhsal dünyalarını yansıtan, öğrenme süreçlerine yön veren önemli bir eğitici araçtır aynı zamanda. Oyuncak bebekler Anadolu kültüründe nazardan korunmada, büyüsel özelliklerde, yağmur dualarında ve törenlerde birbirinden farklı materyallerle üretilerek sembolik amaçlı kullanılmıştır.

El yapımı oyuncaklar değişen ve gelişen dünyamızda üretildikleri materyal ve yöntemlere göre farklılık gösterse de temelde değişmeyerek önemini koruyan öğelerdendir. Günümüzde terapi aracı olma, eğitici oyun kurma, turistik hediyelik eşya olarak kültürel bir öğe olma ve üreticisine gelir sağlama gibi farklı içeriklerle üretilebilmektedir.

Bu sergide gördüğünüz oyuncaklar iğneli keçe yöntemiyle üretilmiştir.  Figüratif olarak üretilen bebekler Geleneksel El Sanatları 1.sınıf öğrencileri tarafından 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde Yapma Bebek Teknikleri ile Aksesuar Tasarımı ve Uygulama dersleri kapsamında üretilmiştir.

Dr. Öğretim Üyesi Birnaz ER

Son Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, Salı