MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA

Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA bölümünde Mimari Restorasyon Programı bulunmaktadır.

Mimari Restorasyon Programı, önlisans düzeyinde 4 yarıyıllık eğitim-öğretim vermektedir. Programın amacı; tarihi çevre koruma felsefesine sahip, gerekli koruma ve onarım çalışmalarını yapabilecek, sektördeki gelişmeleri takip edebilen, pratik ve teorik becerilerle donatılmış, büro ve yönetim, şantiye, laboratuvar ve restorasyon atölyelerinde üretim düzeyine katkıda bulunacak nitelikte ara teknik elemanlar yetiştirmektedir. Bu hedefe ulaşmak için; arkeoloji, sanat ve mimarlık tarihi, belgeleme teknikleri, koruma kuramı, koruma teknikleri, geleneksel yapı türleri, yapım sistemleri ve malzemeleri, rölöve, restorasyon, restitüsyon, geleneksel el sanatları, teknik ve meslek resmi, bilgisayar ve bilgisayarlı çizim bilgileriyle donatılırlar. Ahşap, taş, çini, seramik, metal ve alçı konularında laboratuvar uygulamaları yapılmaktadır.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz; ön lisans diploması ve tekniker unvanı almaktadırlar. Şantiyelerde mimar ve ustalar arasında ara teknik eleman olarak görev yapmakta, restorasyon konularında faaliyet gösteren, Kültür Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarı, Kültür Bakanlığı Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında, tüm müze ve saraylarda, arkeolojik kazı ekiplerinde ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca; Dikey Geçiş sınavı ile 4 yıllık, Mimarlık, İç mimarlık, Eski Çini Onarımları Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği, Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine devam edebilmektedir.

Bölümde Yer Alan Programlar

  Program
1 Mimari Restorasyon

Bölüm İdaresi

Öğr.Gör. Sevcan SİLEK Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Bahadır DİKMEN Bölüm Başkan Yardımcısı
Son Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022, Cumartesi