GELENEKSEL EL SANATLARI

GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI

 

Program Sorumlusu

Doç.Dr. Birnaz ER

Öğr.Gör. Ayşen ARAT

Öğretim Elemanları

Öğr.Gör. Ayşen ARAT

Öğr.Gör.Çiğdem Yavlal

Öğr.Gör. Ömer EROĞLU

 

Geleneksel El Sanatları Programı

Geleneksel sanat yapıtlarının , Türk Toplumunun sanatsal yapısını, geçmiş değerlerini baz alarak evrensel platforma taşımak. Kültürel değerlerimizi araştıran, sınıflandırabilen, onları tanıtabilen ve güzel sanatların plastik sanatlar alanında çağdaş yorumlara ulaşmada gereken tüm eğitimi alarak, yeni yapıtlar ortaya çıkarmak. Öğrencinin yaratıcı gücünü açığa çıkarma, araştırma, bulma, uygulama, deneme ve sonuçlandırma becerilerini estetik kaygılarla geliştirmek. Çağdaş mesleki teknik eğitimin gerektirdiği niteliklere sahip, Uluslar arası platformda tercih edilen El Sanatları teknik elemanları yetiştirmektedir

Mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş yapabilecekleri Lisans programları:

  • El Sanatları
  • Geleneksel Türk El Sanatları
  • Geleneksel Türk Sanatları
  • Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri
  • Halı Kilim ve Eski Türk Kumaşları
  • Tezhip (Süsleme)
  • Tezhip

Ayrıca mezun öğrenciler yukarıdaki programların dışında açık öğretim fakültesi lisans programlarını da tamamlayarak lisans mezunu diplomasını alabilmektedir.

 

Mezun olan öğrencilerin çalışma alanları:

Programdan mezun olacak öğrencilerin Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak iş bulma imkânı vardır. Tekstil ve nakış üretimi yapan fabrikalarda kalite kontrol görevlisi, desinatör olarak istihdam olanakları bulunmaktadır. Yine mezun öğrenciler serbest olarak hediyelik eşya tasarımı ve üretimi alanlarında çalışabilecektir. Aynı zamanda mezun öğrenciler DGS ile Fakültelerin ilgili bölümlerine geçiş yapabileceklerdir.

Akademik kadro:

Dr.Öğr.Üyesi Birnaz ER

Öğr.Gör. Ayşen ARAT

Öğr.Gör.Çiğdem Yavlal

Öğr.Gör. Ömer EROĞLU

 

DERSLER:

Programın ders bilgileri için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2023, Perşembe