HAKKIMIZDA

Gelişen sanayi ve hizmet sektörlerinin kapsam değiştiren insan gücü ihtiyaçlarını karşılamak üzere alınan kararlar doğrultusunda Kütahya Meslek Yüksekokulu 1975-76 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı YAYKUR yükseköğretim kurumuna bağlı olarak kurulmuş; 1982 yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinde olan Meslek Yüksekokulumuz, 1992 yılında  Dumlupınar Üniversitesi bünyesine alınmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 30.11.2011 tarihli Genel Kurul toplantısında incelenen ve 2547 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca Kütahya Meslek Yüksekokulunun adı Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. 2016 yılında okulumuz Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu olarak Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda ayrılarak sadece GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU olarak faaliyete geçmiştir. Türkiye’ de sayılı üniversitede bulunan Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Ege bölgesinde bir ilktir. Çevre üniversiteler bünyesinde yer alan meslek yüksekokullarının içinde en seçkin, bölgesine en büyük katkıyı sağlayan fiziksel ve teknolojik donanımlarının yanında, 21 akademik, 8 idari personel ve 1567 öğrencisiyle eğitim - öğretim hizmeti veren kurumların başında gelmektedir. Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu bünyesinde 3 bölüm, 8 program bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2022, Çarşamba