MİMARİ RESTORASYON

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI

 

Program Sorumlusu

Öğr.Gör. Sevcan SİLEK 

Öğretim Elemanları

Öğr.Gör. Bahadır DİKMEN

Öğr.Gör. Sevcan SİLEK 

Öğr.Gör. Serpil BAŞLILAR ALTUN

Mimari Restorasyon Programı

Mimari Restorasyon Programı, önlisans düzeyinde 4 yarıyıllık eğitim-öğretim vermektedir. Programın amacı; tarihi çevre koruma felsefesine sahip, gerekli koruma ve onarım çalışmalarını yapabilecek, sektördeki gelişmeleri takip edebilen, pratik ve teorik becerilerle donatılmış, büro ve yönetim, şantiye, laboratuvar ve restorasyon atölyelerinde üretim düzeyine katkıda bulunacak nitelikte ara teknik elemanlar yetiştirmektedir. Bu hedefe ulaşmak için; arkeoloji, sanat ve mimarlık tarihi, belgeleme teknikleri, koruma kuramı, koruma teknikleri, geleneksel yapı türleri, yapım sistemleri ve malzemeleri, rölöve, restorasyon, restitüsyon, geleneksel el sanatları, teknik ve meslek resmi, bilgisayar ve bilgisayarlı çizim bilgileriyle donatılırlar. Ahşap, taş, çini, seramik, metal ve alçı konularında laboratuvar uygulamaları yapılmaktadır.

 

Mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş yapabilecekleri Lisans programları:

  • Mimarlık,
  • İç Mimarlık,
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı,
  • Şehir ve Bölge Planlama,
  • Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım,
  • El Sanatları,
  • Geleneksel Türk Sanatları

Ayrıca mezun öğrenciler yukarıdaki programların dışında açık öğretim fakültesi lisans programlarını da tamamlayarak lisans mezunu diplomasını alabilmektedir.

 

Mezun olan öğrencilerin çalışma alanları:

Programdan mezun olacak öğrencilerin Öğrenciler Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarında, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünde, Vakıflar Genel Müdürlüğünde, Belediyelerin Koruma Uygulama Denetim Bürolarında (KUDEB), Milli Saraylar Daire Başkanlığına bağlı müze ve saraylarda, özel müzelerde, arkeolojik kazı ekiplerinde, resmi ve özel konservasyon laboratuvarlarında, restorasyon üzerine çalışan özel mimarlık bürolarında, özel şirketlerin restorasyon şantiyelerinde çalışabilirler.

 Akademik kadro:

Öğr.Gör. Bahadır DİKMEN

Öğr.Gör. Serpil BAŞLILAR ALTUN

Öğr.Gör. Sevcan SİLEK 

DERSLER:

Programın ders bilgileri için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, Pazartesi