Rektör Kızıltoprak’tan Kgsymo’ya Ziyaret

Rektör Kızıltoprak’tan Kgsymo’ya Ziyaret

Rektör Kızıltoprak'tan KGSMYO'ya Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzda akademik ve idari personelimizle buluştu.
---
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti.

Müdürlük makamında KGSMYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç'tan meslek yüksekokulumuzda yürütülen akademik ve sanatsal çalışmalar hakkında bilgi alan Rektörümüz daha sonra MYO toplantı salonunda akademisyenlerimizle ve idari personelimizle bir araya geldi.

Prof. Dr. Kızıltoprak sözlerine "Burada nefis bir sanat ortamıyla karşılaştım. Aklıma Altın Hızma isimli Kerkük türküsünün 'Gün gördüm, günler gördüm, Seni gördüm şad'oldum' dizeleri geldi. Kütahya'da çok güzel günler geçirdim ama bugün şad olduğumu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Sanat eserleriyle, çalışanlarıyla, çevresinin düzeniyle çok güzel bir birime geldim. Bugüne kadar bu okula emek veren ve hâlâ vermeye devam eden tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" ifadeleriyle başladı ve şunları söyledi:

Benim rektör olarak beş temel önceliğim bulunuyor. İlki akademik, sanatsal ve sportif üretim. Sizlerden akademik ve sanatsal anlamda Türkiye ile hatta dünya ile yarışacak bir üretim bekliyoruz. Bu yıl bir ise seneye en az iki olmalı.  İkinci önceliğim eğitim öğretime katkı. Yaşımız ilerledikçe, deneyimimiz arttıkça daha çok üretmeliyiz. Üçüncü olarak Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile sanat ve meslek liselerimiz başta olmak üzere paydaşlarımıza katkı sunmak üçüncü önceliğimiz. Şehirdeki tüm kamu kurumları ve paydaş kurumlar, Üniversitemize ihtiyacı olduğunu hissetmeli. Dördüncü önceliğimiz toplumu aydınlatma. Bir sanat şehri olan Kütahya'da yaşayanların bu şehrin sanatını tarihini öğrenmelerine katkı sunmalıyız. Son olarak dışarıda sahip olduğumuz aidiyetleri üniversite kapısının dışında bırakacağız. Burada sadece eğitimci kimliğimizle bulunacağız. Üniversite, özel hayatımızdaki kimliklerimize taraftar toplama alanı olmayacak. 

"BURAYI TERCİH EDEN GENÇ KALİTELİ EĞİTİM ALACAĞINI BİLMELİ"
Ben bu beş önceliğimin hayata geçmesi için gayret edeceğim. Sizlerden de bu konuda azami hassasiyet beklediğimi bilmenizi isterim. Bunun yanında görev sürem boyunca akademik yükseltme, kadro ilerlemesi gibi özlük hakları konusunda yasalar çerçevesine hareket edeceğimi ve şeffaflık ilkesiyle hakkaniyetli bir tutum sergileyeceğimi de söylemek istiyorum.

Kütahya Güzel Sanatlar MYO öyle bir yer olmalı ki, sanat yeteneğini keşfeden gencimiz, burada kaliteli bir eğitim alacağını bilmeli. Çevresindeki insanlar güzel sanatlar okuyan öğrencimizin meziyetlerinin DPÜ çatısı altında ortaya çıkacağına, sanatla uğraşan gençlerin geleceklerine güvenle bakacaklarına ikna olmalılar.

"YETENEK AVCISI GİBİ HAREKET EDİP EN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ GETİRECEĞİZ"
Bu üniversitenin kapısından içeri girecek öğrencinin kalitesinin bizim inisiyatifimizde olması gerekiyor. Her akademisyenimiz senede en az bir kez bir lisedeki öğrencilere bölümünü tanıtsa, onların Kütahya Dumlupınar Üniversitesine gelince nasıl bir eğitim alacağını anlatsa, buradaki öğrencilerin de eğitimcilerin de seviyesi yükselir. Özetle, bu üniversiteye iyi öğrenci getirmek de o öğrenciyi gelecekte kürsünüzü güvenle teslim edecek kadar iyi yetiştirmek de sizin göreviniz. Kütahya'daki liselere gideceğiz. Bir yetenek avcısı gibi hareket edip en yetenekli öğrencileri DPÜ'ye getireceğiz.

Bu öğrencileri üniversitemize getirirken de önceliğimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler olduğunu da bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türk öğrencilerimizin talepleri karşılandıktan sonra başta Türk dünyasından olmak üzere, bu çatı altında eğitim almak isteyen tüm insanlara kapımızı açacağız. Onları burada kendi kültürümüzle, sanatımızla yoğuracağız. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz bu kurumdan mezun olarak ayrılırken Türkçeyi iyi bilen, Türk kültürünü kendi topraklarına taşıyacak kadar bizden olmalılar.

Ziyaretlerinde Doç. Dr. Yazkaç'ın MYO tanıtımını içeren sunumunu izleyen Rektörümüz, daha sonra personelimizle tek tek tanışarak çalışma alanları hakkında bilgiler aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023, Cuma