Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun yürütücüsü olduğu 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması için ödül töreni, Kütahya il protokolünün katılımıyla düzenlendi.

Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması için ödül töreni yapıldı.

1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması'nın Gülümser Hatun Termal Otel & Spa'da düzenlenen ödül törenine, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğ. Mustafa Baş, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Genel Sekreterimiz Yusuf Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile ödül kazanan yarışmacılar ve davetliler katıldı.

Etkinliğin açılışında tüm sponsorlara ve katılımcılara teşekkür eden Proje Koordinatörü ; DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç'ın ardından katılımcılara hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Gelecek gençlerin adlı destek programı kapsamında hayata geçirilen bu proje birçok bakımdan çok önemli. Biz bu yarışmayla yaratıcı kültür endüstrileri yolunda Genç Girişimciler adlı projemizin ödül töreni ile Kütahyamızda genç girişimcileri desteklemeyi amaçladık" dedi.

Projenin destekçileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütahya Valiliği, ana sponsoru Gürok Grup ve destekçiler Baştaş Otomotiv, Gülümser Hatun Termal Otel & Spa, Keramika ve Kütahya Porselen'e teşekkür eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Aizanoi bu toprakların önemli bir kadim kenti. Biz Türkler olarak elbette Türk medeniyeti ile de İslam Medeniyeti ile de gurur duyuyoruz. Ancak bu toprakları yurt edindiğimizden itibaren, tarihe karışan medeniyetlerin mirasını da sahipleniyoruz. Farklı ülkelerden ve medeniyetlerden ülkemize gelen kişilerin bu topraklarda akademik araştırmalar yapılmasına, bilimsel katkılarda bulunulmasına, bu toprakların hükümran devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuralları çerçevesinde yaptıkları her türlü katkıya da açığız. Ama bu toprakların sahibi olarak bu topraklarda ortaya çıkan bütün kültür, sanat ve medeniyet değerlerini kendi öz medeniyetimiz içinde görüyor ve bunları insanlığın kazanımı olarak değerlendiriyoruz. İşte bunun için insanlık tarihine ışık tutan Aizanoi'nin adını taşıyan 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması ve bu akşam düzenlediğimiz ödül töreni bu açıdan çok anlamlı" ifadelerini kullandı ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

'Kültüre Dokunmak' sloganıyla ülkemizin tarihi değerlerine sahip çıkan bu yarışma sayesinde Kütahya bugün çok kıymetli sanatçıların bir arada olduğu müstesna bir gece yaşıyor. Genç sanatçılarımızın ilki düzenlenen bu yarışmaya gösterdiği büyük ilgiyi de çok değerli buluyoruz, bununla gurur duyuyoruz ve heyecanlanıyoruz. Etkinliğimizin düzenlenmesinde çaba gösteren başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere sponsorlarımıza, akademisyenlerimize ve törenimize katılan protokol üyelerimize, jüri üyelerine ve kıymetli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi ve Prof. Dr. Kıymet Giray, Prof. Dr. Zehra Çobanlı ile Prof. Dr. Sitare Turan'a Bilim ve Kültür Onur Ödülü verildi.

60 çini ve 38 seramik çalışmanın başvuru yaptığı yarışmada çini kategorisinde Ayşegül Karacagil birincilik, Meryem Beğen ikincilik, Nigar Kaynar da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Altın Çini Özel Ödülü ise Yasemin Güngör Kahraman'a verildi.

Yarışmanın seramik kategorisinde ise Metinhan Kuloğlu birincilik, Recep Tokat ikincilik, Ahmet Levent Haydaroğlu da üçüncülük ödülü kazandı. Rıza Güral Özel Ödülü Pınar Altunçubuk'a, Sema Güral Sürmeli Özel Ödülü ise Ferit Cihat Sertkaya'ya verildi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür plaketinin verilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı için hazırlanan plaketi Bakan Mehmet Nuri Ersoy adına Telif Hakları Genel Müdürü Proje ve Eğitim Daire Başkanı Emire Cete, Gürok Grup adına hazırlanan plaketi Esin Güral Argat adına Ebru Özoğul aldı. Gülümser Hatun Termal Otel & Spa'nın plaketi İsmail Yavaş'a, Kütahya Porselen'in plaketi Gülsüm Güral'a, Baştaş Grup'un plaketi Osman Baş'a ve Keramika'nın plaketi Emin Yüce'ye verildi.

Etkinlik jüri üyelerine teşekkür plaketi sunulmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma